ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

23/05/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Mουσικοί απόηχοι από την Οθωμανική Εποχή ...από το μουσικό σύνολο «Narda» του τμ. Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, συνεχίζοντας το μουσικό του ταξίδι στην διαφορετικότητα αλλά και την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, οδήγησε το φιλόμουσο Τρικαλινό κοινό στους δρόμους της Βαλκανικής και Οθωμανικής Κλασικής Μουσικής, παρουσιάζοντας το μουσικό σύνολο «Narda» του τμ. Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου σε μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 15 Μαΐου 2016 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Το κανονάκι, το βιολί, το ούτι, το σάζι, το τομπάκ, το μπεντίρ, το νταραμπούκα, το κλαρίνο, το νέι, και το κοντραμπάσο και οι δεκαπέντε αξιόλογοι μουσικοί υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή τους Μάρκου Σκούλιου και τη μελωδική φωνή της Ειρήνης Σκανδάλου μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και τους πρόσφεραν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Ακούστηκε ένα άλλο είδος κλασικής μουσικής με ακούσματα που θώπευαν τα αυτιά. με συνθέσεις των Μεβλεβί και Μπεκτασί δερβίσηδων της λόγιας μουσικής της Οθωμανικής εποχής, των κλασικών παραδόσεων Αράβων και Περσών, των παραδόσεων των Ασίκηδων και των Ζεϊμπέκηδων και τα λαϊκά τραγούδια Αρμενίων, Σεφαραδιτών Εβραίων, Τούρκων, Αράβων και Αζέρων.

Το μουσικό σύνολο Narda λειτουργεί στo πλαίσιo του Εργαστηρίου Βαλκανικής και Οθωμανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών (ΕΒΟΜΙΠ) του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Σ.Φ.Μ.Τ κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ο κ. Μάρκος Σκούλιος που ενημέρωσε το κοινό για τη δράση του μουσικού συνόλου Narda και η κ. Βιργινία Γκαλέα, μέλος του Σ.Φ.Μ.Τ, τελειόφοιτος του τμήματος Τουρκικών και Ανατολικών Σπουδών του ΕΚΠΑ που αναφέρθηκε σε μια σύντομη εισαγωγική ομιλία της, στις μεγάλες λόγιες, λαϊκές και θρησκευτικές μουσικές παραδόσεις της Ανατολής καθώς και στη σχέση τους με την ελληνική μουσική.

Δείτε το πρόγραμμα

Την προηγούμενη μέρα στις 14 Μαίου, στο Πνευματικό Κέντρο των Τρικάλων δόθηκε συναλία αφιερωμένη στην μνήμη του αδικοχαμένου απόφοιτου του τμήματος Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου Θανάση Χονδρού ο οποίος υπήρξε καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο των Τρικάλων.

Στην συναυλία εκτός από το μουσικό σύνολο Narda  έπαιξε και η  ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου (την οποία διηύθυνε ένας ακόμη απόφοιτος του τμήματός μας, ο Γιώργος Αγγέλης.  Δείτε το video.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe