ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

19/11/2015 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Eπίσκεψη στο ΤΕΙ Ηπείρου του Βουλευτή Άρτας Βασιλείου Τσίρκα

Την έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ο βουλευτής κ. Βασίλης Τσίρκας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ευριπίδη Γλαβά και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Τσίνα.

Τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Τσίρκα για το έργο που επιτελείται στο ΤΕΙ Ηπείρου με άξονα την ποιοτική εκπαίδευση, την πρωτοπόρα έρευνα, την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών, τη λειτουργική του διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό και το οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής, καθώς και για τις σημαντικές διακρίσεις διεθνούς επιπέδου που επιτυγχάνουν τα μέλη του Ιδρύματος.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ασφαλή εχέγγυα για τη μελλοντική πορεία του ΤΕΙ Ηπείρου, ενταγμένου στον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Ηπείρου και αναπτύχθηκαν ζητήματα που συζητά η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα.

Μεταξύ αυτών, τονίστηκε η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ενός «Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου» και η ίδρυση Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, τα οποία σε συνδυασμό με το υφιστάμενο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων θα ολοκληρώσουν την επιτυχημένη εκπαιδευτική και επιστημονική συμβολή του Ιδρύματος στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου της Δ. Ελλάδας, ενώ παρουσιάστηκαν και ιδέες για την ενίσχυση των Τμημάτων Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής και Μηχανικών Πληροφορικής που εδρεύουν στην Άρτα.

Επίσης συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν το ΤΕΙ Ηπείρου, όπως η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με την άμεση πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, τα ζητήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, καθώς και η αναγκαιότητα ενίσχυσης και υποστήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ιδίως στον τομέα της στέγασης.

Ο κ. Τσίρκας, από την πλευρά του, ανέφερε ότι ειδικά τα Τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στην Άρτα είναι ευθέως διασυνδεδεμένα με την αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παράδοση. Επίσης εξέφρασε την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης των Τμημάτων αυτών από τους τοπικούς παράγοντες και την τοπική κοινωνία, ώστε σε κάθε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να καταγράφονται με συλλογικό και δυναμικό τρόπο οι διεκδικήσεις συνεχούς αναβάθμισης των δομών του Ιδρύματος. Επιπλέον τόνισε ότι οφείλουμε όλοι μας να περιφρουρήσουμε και να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τη σημαντική υπεραξία που έχει κατορθώσει να παράξει το ΤΕΙ Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, ο κ. Τσίρκας, εξέφρασε τη στήριξη και τη διάθεσή του να συμβάλει ουσιαστικά στην αξιόλογη προσπάθεια του ΤΕΙ Ηπείρου και στη δυναμική που αναπτύσσει στον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο καθώς, και την καθοριστική και πολύτιμη παρέμβασή του στις τοπικές κοινωνίες.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe