ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

14/03/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Συνάντηση της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Βουλευτή Άρτας κ. Γιώργου Στύλιου

Πραγματοποιήθηκε συνεργασία της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Βουλευτή Άρτας κ. Γιώργο Στύλιο.

Η συνάντηση έγινε με κοινή πρωτοβουλία, με στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση του ΤΕΙ, όπου παράγεται εφαρμοσμένη γνώση και είναι στελεχωμένο με επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό υψηλού επιπέδου. Διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με πιο δυναμικά βήματα τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενισχύοντας τον Τεχνολογικό Τομέα.Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι στόχος είναι η μετονομασία των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών. Παράλληλα, συζητήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης η οποία γίνεται με τα ίδια κριτήρια για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι το ΤΕΙ Ηπείρου αντιμετωπίστηκε με δυσμένεια σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου για την κατανομή θέσεων Ε.Π..

Με την ευκαιρία της συνάντησης, η Διοίκηση ενημερώθηκε ότι κ. Γιώργος Στύλιος κατέθεσε με τη μορφή αναφοράς στη Βουλή την πρόσφατη απόφαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου για την κατανομή μόλις 5 θέσεων από τις 500 συνολικά μελών Ε Π. στο Ίδρυμα, γεγονός που δεν δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης, αλλά υποβάθμισης του Ιδρύματος.

Ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Ανέκαθεν υπήρχε καλό πνεύμα συνεργασίας με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργός Παιδείας αλλά και σήμερα ως βουλευτής της αντιπολίτευσης και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Με την αναφορά μου ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό, τη συνεχή και απρόσκοπτη ενημέρωσή μου πάνω στο θέμα, και τη λήψη των απαραίτητων διορθωτικών κινήσεων όσον αφορά την κατανομή των θέσεων ΕΠ. Το ΤΕΙ αποτελεί πόλο οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για την Άρτα και οφείλουμε να το στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Ευριπίδης Γλαβάς ανέφερε ότι: «Αναγνωρίζουμε την υποστήριξη του κου Στύλιου στην προσπάθεια του Ιδρύματός μας για την κατάκτηση της αριστείας και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που κατά καιρούς αντιμετωπίζει. Παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, σε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Ηπείρου, κατόρθωσε να αναβαθμίσει την ποιότητα των σπουδών που προσφέρει, να επενδύσει σε καινοτόμα ερευνητικά πεδία, και πέτυχε διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού έργου, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα σημαντική προσφορά και ουσιαστική συμβολή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας».

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe