ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

20/12/2018 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Σημαντικό ενδιαφέρον από τους τοπικούς φορείς για τις δράσεις του ΕΓΕΠ και τις ΜμΕ της Ηπείρου

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ: BalkanMed INNOVA_ΔΤ_19_12_18_ (1).doc |

Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε με επιτυχία, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Άρτας, το Ειδικό Σεμινάριο "Benchmarking" για τη Συγκριτική Αξιολόγηση των Τοπικών Επιχειρήσεων της Ηπείρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου «BalkanMed INNOVA» που ανήκει στα διακρατικά προγράμματα συνεργασίας «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» και συγκέντρωσε το υψηλό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Στο κοινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, επιχειρηματίες της περιοχής, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και φοιτητές. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Άρτας, κ. Ιωάννης Γκολομάζος, τονίζοντας τη σημασία και τη συμβολή του έργου BalkanMed INNOVA για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηπείρου.

Τις εργασίες του σεμιναρίου συντόνισε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου στην Ελλάδα, κ. Χρυσόστομος Στύλιος, οποίος παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του, καθώς και τις θεματικές ενότητες των διαδικτυακών μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν προς όφελος των τοπικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ). Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε τον επερχόμενο Διαγωνισμό Καινοτομίας για την Ίδρυση τριών Νεοφυών (Startup) Επιχειρήσεων στην περιοχή, στα πλαίσια του έργου BalkanMed INNOVA. Η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάβανε επίσης τη μεθοδολογία σχεδιασμού επιχειρηματικού σχεδίου καθώς και νέες επαγγελματικές προσεγγίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιχειρηματική καθοδήγηση ?Business Coaching?, τις οποίες ανέπτυξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Παπαδάκης Ευάγγελος. Επίσης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Χρήστος Γκόγκος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής από επιχειρήσεις, ενώ η Δρ. Βασιλική Λιάγκου, παρουσίασε τις προκλήσεις της ασφάλειας διαδικτύου για τις επιχειρήσεις και τα πρότυπα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Από την ομάδα εργασίας του έργου, η Δρ. Βερόνικα Ανδρεά, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το ΕΓΕΠ με στόχο τον προσδιορισμό των ειδικών αναγκών των ΜμΕ Περιφέρειας Ηπείρου, σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 40 τοπικές ΜμΕ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Τουρισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Αγρο-διατροφή, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον. Ενώ, ο κ. Θωμάς Αθανασίου, παρουσίασε τις δυνατότητες και τα εργαλεία της Διαδικτυακής πλατφόρμας εκπαίδευσης του BalkanMed INNOVA.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές για την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας στις τοπικές ΜμΕ, καθώς και ανταλλαγή απόψεων με το παρευρισκόμενο κοινό που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe