ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

05/03/2018 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑNJING

Εξαιρετικά επωφελής υπήρξε η συνάντηση στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Μορφωτικού Ακολούθου και Πρώτου Γραμματέα της Πρεσβείας, με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου καθηγητή Αναστάσιο Τσίνα και τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του έργου «Πράσινο Χοιρινό Κρέας» του Προγράμματος Ελλάδα-Κίνα, καθηγήτρια Αθηνά Τζώρα και καθηγητή Γιάννη Σκούφο.

Συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του ΤΕΙ Ηπείρου και Γεωπονικών ή Κτηνιατρικών Σχολών Πανεπιστημίων της Κίνας, αναζητήθηκαν επαφές με επιχειρήσεις για τη νέα διακρατική δράση Ελλάδα-Κίνα και αναλύθηκε ένα τμήμα της ερευνητικής μεθοδολογίας και των προσεγγίσεων που αφορά τις δύο χώρες στην αγροδιατροφή, με εστίαση τη χοιροτροφία, την πτηνοτροφία και τις νέες τεχνολογίες στην ασφάλεια των τροφίμων.

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος προσκλήθηκε από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου να επισκεφτεί το Ίδρυμα, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε με ευαρέσκεια, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΤΕΙ Ηπείρου με Πανεπιστήμια της Κίνας. Παράλληλα, υπογράφτηκε συμφωνία για συνεργασία της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Ηπείρου με το Εθνικό Κέντρο Διεθνούς Έρευνας της Διατροφής των Ζώων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Νanjing, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο ? καθηγητή Dr. Wei-Yun Zhu, και το Διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πεπτικού συστήματος των ζώων Dr. Jing Wang. Η συνεργασία αφορά τα κοινά ερευνητικά ενδιαφέροντα των δύο Ιδρυμάτων, στους τομείς της μικροβιολογίας των ζώων, της ανάλυσης του μικροβιώματος και της χρήσης στη διατροφή των παραγωγικών ζώων καινοτόμων εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών των δύο χωρών, ενώ περιλαμβάνει προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με αντίστοιχα ερευνητικά πρωτόκολλα, κοινές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ανταλλαγές επισκέψεων και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δράσεων στο πεδίο της τεχνολογίας της διατροφής των ζώων με καινοτόμα φυσικά φυτοβιοτικά πρόσθετα.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe