ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

06/03/2018 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» με θέμα «Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική».

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ως συνδιοργανωτές, το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο Σκουφάς».

Κεντρικός ομιλητής και πρωταγωνιστής των ειδικών σεμιναρίων ήταν ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, κ. Λάμπρος Λιάβας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε: α) Επίσκεψη στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του TEI Ηπείρου, του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα και ομιλία στους φοιτητές με θέμα: «Ο ήχος του λαϊκού θεάτρου σκιών ως εκπαιδευτικό εργαλείο» (Κεντρική Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου, Παρασκευή 2 Μαρτίου: 12:00 -14:00). β) Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Το σεμινάριο, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα (Αίθουσα εκδηλώσεων Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς», Παρασκευή 2 Μαρτίου: 14:30 -16:30). γ) Συνάντηση του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησής τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κ.λπ.). Ακολούθησε βράβευση με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» των παλαίμαχων τοπικών λαϊκών οργανοπαικτών και ερευνητών της λαογραφίας της περιοχής (Παρασκευή 2 Μαρτίου: 18:00 -20:00). δ) Πραγματοποίηση δύο ειδικών επιμορφωτικών σεμιναρίων στην αίθουσα εκδηλώσεων Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» με τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα, με θέμα: 1) «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» και 2) «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική».

Στους συμμετέχοντες δόθηκε σχετική βιβλιογραφία καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης (Σάββατο 3 Μαρτίου: 10:00-12:00 και 12:30-14:30 αντίστοιχα.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe