ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

26/10/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Νέες συνεργασίες του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ινδία

Από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε οκταήμερη επίσκεψη του καθηγητή του εργαστηρίου Υγείας των ζώων και Υγιεινής τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γιάννη Σκούφου στην Ινδία, μετά από πρόσκληση που έλαβε το εργαστήριο από την Αyurvet, την μεγαλύτερη Ινδική εταιρία παραγωγής αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων αρωματικών / φαρμακευτικών φυτών για ανθρώπους και ζώα, για να συμμετάσχει στο 4ο Συνέδριο Αειφορικής Διαχείρισης της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Ινδίας.

Το συνέδριο διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Νέο Δελχί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικών Επιστημών και Επιστημών Ζωικής Παραγωγής του Rajasthan και το Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωικής Παραγωγής του Maharashtra.

Ο κ. Σκούφος παρουσίασε στο συνέδριο παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης της Ινδίας την ερευνητική δουλειά του Τμήματος των Τεχνολόγων Γεωπόνων όσον αφορά τη χρήση φυτοβιοτικών και αρωματικών φυτών της Ελληνικής χλωρίδας στη διατροφή των ζώων και τα αποτελέσματα που είχαν αφενός στην υγεία και ευζωία των παραγωγικών ζώων και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος και του κρέατος, αφετέρου στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Παράλληλα, επισκέφτηκε την έδρα και το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας στο Baddi, όπου ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο και σε χώρους παραγωγής, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, ενώ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως κοινά ερευνητικά έργα με εναλλακτικές μεθόδους πρόληψης και προστασίας της υγείας των πτηνών και των μηρυκαστικών σε συνεργασία με το εργαστήριο Διατροφής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, προσκλήθηκαν παράγοντες του Βιομηχανικού επιμελητηρίου της Ινδίας, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Rajasthan και στελέχη της Αyurvet να επισκεφτούν την Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου για να οριστικοποιηθούν οι συνεργασίες και να υπογραφούν οι ανάλογες συμφωνίες στο πλαίσιο συνεργασίας εταιριών της Ινδίας, Πανεπιστημίων και του ΤΕΙ Ηπείρου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και βιώσιμων συστημάτων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου με βάση τη μείωση των χρησιμοποιούμενων χημειοθεραπευτικών ουσιών.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe