ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

31/05/2017 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: 30 χρόνια Erasmus: το ΤΕΙ Ηπείρου στον Ευρωπαϊκό Ακαδημαϊκό χώρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα, η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του προγράμματος ERASMUS. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, Καθηγητής Ευριπίδης Γλαβάς, ο οποίος επισήμανε τη σημαντική συμβολή του προγράμματος ERASMUS στη στρατηγική διεθνοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Φίλιππος Πομώνης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα που αποδίδει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη δικτύωση με άλλα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα και στην αξιοποίηση του ERASMUS.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου, κος Καχριμάνης Αλέξανδρος κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον ενεργό και κρίσιμο για την Περιφέρεια Ηπείρου ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.

Προεξέχουσας σημασίας ήταν η εισήγηση του Πρόεδρου του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Καθηγητή Σπύρου Γεωργάτου, ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέροντα θέματα αναφορικά με την απόκτηση δεξιοτήτων, τις προκλήσεις για την εκπαίδευση και την έρευνα και το γενικότερο σχέδιο για την αναμόρφωση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας και τον Ενιαίο Χώρο Εκπαίδευσης & Έρευνας που αποτελεί προτεραιότητα.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδρομή κι εξέλιξη του προγράμματος ERASMUS μέχρι σήμερα, από την εκπρόσωπο του ΙΚΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κυρία Καραγιαννοπούλου Ευαγγελία, η οποία μεταξύ άλλων εστίασε στις δεξιότητες και ικανότητες στις οποίες οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα και πρέπει να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ο Καθηγητής και Ιδρυματικός Υπεύθυνος του ERASMUS για το ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ιωάννης Γκανάς παρουσίασε εκτενώς τα στοιχεία κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού των τελευταίων ετών, τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα του εξωτερικού, κι έκανε προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής και  Επιστημονικός Υπεύθυνος των Έργων ERASMUS+ του Ιδρύματος κ. Χρυσόστομος Στύλιος  παρουσίασε δύο έργα εκπαίδευσης που υλοποιεί το ΤΕΙ Ηπείρου και χρηματοδοτούνται από το ERASMUS+ τα οποία αφορούν τη σχεδίαση προγραμμάτων σπουδών και πληροφοριακών συστημάτων για online εκπαίδευση φοιτητών.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες που κατέθεσαν φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου (κυρίες  Κίτσιου Μαρία και Παπαδημητρίου Στυλιανή και ο κ. Μασκλαβούνος Ιωάννης) που μετακινήθηκαν  σε ιδρύματα του εξωτερικού μέσω του  προγράμματος ERASMUS,  οι οποίοι παρουσίασαν τις   μοναδικές στιγμές που έζησαν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που υποβλήθηκαν κυρίως από το φοιτητικό κοινό.

Η διοικητικός υπάλληλος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου, κυρία Χρύσα Κοτρώτσιου, παρουσίασε την εκδήλωση.

 

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe