ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

10/10/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Κυκλοφόρησε ο 5ος τόμος του περιοδικού International Journal of Language, Translation and Intercultural Communication του Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων

Κυκλοφόρησε ο 5ος τόμος του περιοδικού International Journal of Language, Translation and Intercultural Communication του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου το οποίο είναι ηλεκτρονικά προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του περιοδικού http://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/latic/issue/view/632.

Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο με τίτλο: "Η Κοινοτική διερμηνεία σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο: ένα βήμα προς την επαγγελματική αυτονομία."(Community Interpreting at Greek and International level: A step towards professional autonomy), ο οποίος είναι αφιερωμένος στην κοινοτική διερμηνεία και αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο Κοινοτική Διερμηνεία στην Ελλάδα (CiGreece) που συγχρηματοδοτήθηκε από τoν Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και από εθνικούς πόρους.

Αφορμή στάθηκε κατά βάση η έκρηξη του μεταναστευτικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια από τη Συρία προς την Ευρώπη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, με την Ελλάδα να αποτελεί συνήθως την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία εισέρχονται χιλιάδες μετανάστες. Σε πολλές χώρες, η κοινοτική διερμηνεία δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως παράγοντας διασφάλισης του δικαιώματος ίσης πρόσβασης σε υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην διατίθενται διερμηνείς από την εκάστοτε υπηρεσία. Συνήθως διερμηνεία παρέχεται από δίγλωσσους ? που πολύ συχνά αποδεικνύονται διπλά ημίγλωσσοι ? συγγενείς και φίλους των ενδιαφερομένων.

Ο συλλογικός τόμος φιλοξενεί άρθρα που αποτυπώνουν, εξετάζουν και αναλύουν σε πολλαπλά επίπεδα (γλωσσολογικό, κοινωνιολογικό, οικονομικό, επιστημολογικό, θεσμικό) το θέμα της κοινοτικής διερμηνείας στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού με απώτερο στόχο την αναγνώριση της αυτοτέλειάς της. Επιμελητές του τόμου είναι η Αν.Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ελευθερία Δογορίτη και ο πανεπιστημιακός υπότροφος Θεόδωρος Βυζάς.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe