ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

26/05/2016 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Εκδήλωση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αφιερωμένη στον εκλιπόντα φοιτητή Άκη Δημόπουλο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηπείρου - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα η εκδήλωση αφιερωμένη στον Άκη Δημόπουλο με θέμα «Η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα».

Στο Αμφιθέατρο της σχολής παρευρέθηκαν φοιτητές και καθηγητές μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα αφού την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς αλλά και συγγενείς του αδικοχαμένου Άκη Δημόπουλου.

Η εκδήλωση πλαισιώνονταν από ομιλίες του κ. Μανώλη Αγγελάκη, Ιατρού Αναισθησιολόγου στο Γ.Ν. Πρέβεζας, αλλά και ομιλίας μέσω skype του «Ιαβέρη» (κ. Αναστασίου Μαρκουίζου) όπου πριν την ομιλία του έγινε προβολή βίντεο με αποσπάσματα ομιλιών για το θέμα των τροχαίων.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ. Μιχαήλ Διακομιχάλης, αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής όπου τόνισε και τα εξής: «Η εκδήλωση που πραγματικά δεσμεύτηκα να γίνει αλλά και σαν τμήμα μετά από ένα τραγικό γεγονός. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς σαν καθηγητές ενός 3βαθμιου ιδρύματος, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται χωρίς να προηγούνται τραγικά γεγονότα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν αποτελεί αποστολή μας μόνο το ευ ζην αλλά και η προϋπόθεση του που είναι το ζην, άρα δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε την ζωή όσο περνούν από ένα 3βαθμιο ίδρυμα αλλά να μπορούμε να την διασφαλίσουμε, προστατεύσουμε και να την διαφυλάξουμε. Αφορμή για την εκδήλωση ήτανε ένα γεγονός που εμένα προσωπικά με συγκλόνισε γιατί ο Άκης ήταν φοιτητής μας, τον ήξερα όμως και πιο πριν γίνει φοιτητής γιατί ήταν συμμαθητής με τον γιο μου, τον έβλεπα στον δρόμο όπου δούλευε ως ντιλίβερι και του έλεγα να προσέχει, πρόσεχε, γιατί εγώ δεν ήξερα τι είχε συμβεί γιατί δεν ήμουν εδώ αλλά στην Αθήνα και το έμαθα εκ των υστέρων.Η ουσία είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τον Άκη παρά μόνο αυτό που κάνουμε σήμερα και αυτό που κάνουμε είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Άκη. Με ένα σημαντικό στόχο να μηδενίσουμε ή αν δεν μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτά τα αρνητικά γεγονότα και συμβάντα που έχουν σημαδέψει την Νεοελληνική ζωή και έχουν ένα τεράστιο κόστος που κατά τον «Ιαβέρη» και κάποιους άλλους επιστήμονες στην Αμερική που ασχολούνται. Υπάρχει αποτίμηση οικονομική, κόστος ότι κάποιος δεν παράγει, δεν μεγαλώνει, δεν κάνει οικογένεια και κόστος που επιβαρύνει Νοσοκομεία. Υπάρχει όμως και ένα κόστος που δεν αποτιμάτε και είναι το κόστος που χάνουμε έναν άνθρωπο. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχουν λόγια που μπορούμε να πούμε αυτήν την στιγμή γιατί είναι κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος που δεν το έχει βιώσει. Τέλος εύχομαι να είναι εποικοδομητική η συνάντηση και να βοηθήσει έστω και ένα άτομο».

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε εδώ.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe