ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

06/04/2015 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Διαμαρτυρία του ΤΕΙ Ηπείρου για το υπό έκδοση Π.Δ. του Υπουργείου Υγείας που αφορά τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος των Λογοθεραπευτών

Με το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που αφορά τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος των Λογοθεραπευτών, με το άρθρο 1 παρ. δ. ουσιαστικά καταργούνται τα πτυχία των τμημάτων Λογοθεραπείας των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της χώρας.

Με το Προεδρικό αυτό Διάταγμα δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε ανεξαρτήτως βασικών σπουδών (π.χ. σε ένα μαθηματικό ή σε έναν πολιτικό μηχανικό) με ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ενός έτους να γίνεται λογοθεραπευτής! Δηλαδή, η ελληνική κοινωνία θα εμπιστεύεται, σε άτομα με ελάχιστες εξειδικευμένες σπουδές στο αντικείμενο της εφαρμογής επιστημονικών γνώσεων γύρω από την Ανθρώπινη Επικοινωνία - Φωνή, Ομιλία, Λόγο (προφορικό, γραπτό), μη λεκτική επικοινωνία - και τις διαταραχές αυτής, καθώς και τις διαταραχές των καταποτικών κινήσεων του στοματοφάρυγγα, να φροντίζουν και να θεραπεύουν παιδιά και ενηλίκους.

Είναι το πρώτο αντικείμενο σπουδών κάποιου τμήματος ΑΕΙ που καταργείται από ένα μεταπτυχιακό. Κανείς δεν γίνεται μαθηματικός, οικονομολόγος, πολιτικός μηχανικός, γιατρός ή νοσηλευτής με ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ όλης της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα επαγγελματικά δικαιώματά τους διότι ποτέ δεν εκδίδονται τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα.

Ελπίζαμε ότι η κυβέρνηση θα έβλεπε το πρόβλημα αυτό και θα προχωρούσε άμεσα σε όλες τις σχετικές διαδικασίες συγκρουόμενη με τα συμφέροντα που δεν επιτρέπουν την έκδοσή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς βλέπουμε το αντίθετο.Την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των τμημάτων Λογοθεραπείας ΤΕΙ, πιθανότατα στο όνομα κάποιων συμφερόντων. Αυτό μάλιστα γίνεται με μία διαβούλευση 7 ημερών, όταν χρειάστηκαν 15 έτη για την αρχική του έκδοση και όταν υπάρχουν τόσα τμήματα που δεν έχουν ακόμη επαγγελματικά δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου

Καθηγητής Ευριπίδης Γλαβάς

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe