ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

22/01/2019 | Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων

Συμμετοχή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ: -SYNEDRIOU ΚΡΕΑΤΟΣ.pdf | ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ.pdf |

Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων συμμετέχει στις 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2019 στο 6ο Πανελλήνιο τριήμερο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του, στο πλαίσιο της Έκθεσης της Zootechnia που θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - Αίθουσα Ολυμπιάς, με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Το Τμήμα Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή με 3 ακαδημαϊκά του μέλη, ενώ θα ανακοινωθούν τέσσερις εργασίες την πρώτη ημέρα του συνεδρίου με αντικείμενο τη χρήση προστατευμένων μορφών αιθέριων ελαίων σε κοτόπουλα κρεοπαραγωγής για τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος, την επίδραση προβιοτικών στη χημική σύσταση και οξειδωτική σταθερότητα του ορνίθειου κρέατος, όπως και η επίδραση της προσθήκης καινοτόμου μορφής χηλικού σιδήρου στην υγεία του πεπτικού συστήματος των πτηνών κρεοπαραγωγής και στο Campylobacter jejuni.

Στις παρουσιάσεις του συνεδρίου συμμετέχουν τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού κα Αθηνά Τζώρα, κ. Αναστάσιος Τσίνας, κ. Γιάννης Σκούφος, κ. Ελευθέριος Μπόνος, κα Κωνσταντίνα Φώτου και ο εξωτερικός συνεργάτης του Τμήματος κ. Αχιλλέας Καραμούτσιος.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Το Συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισυνάπτονται η επίσημη ανακοίνωση και το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

back
ΣΧΟΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ Οδηγός Πρωτοετών Open Courses


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου

ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πορεία στο χρόνο
Πρώην Πρύτανης
Πρώην Σύγκλητος
Πρώην Συμβούλιο
Νομοθεσία

ΣΧΟΛΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προϋπολογισμοί Ιδρύματος
Εκτέλεση Προϋπολογισμών, Ισολογισμοί και Απολογισμοί Ιδρύματος
Εσωτερική Έκθεση Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (2009-2014)
Επικαιροποίηση Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης Ιδρύματος (Σεπ. 2014 - Φεβ. 2016)
Οδηγός Σπουδών Ιδρύματος
Οδηγός ERASMUS
Μητρώο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων

ΧΡΗΣΙΜΑ

Φοιτητική μέριμνα
Ηλεκτρονική Βαθμολογία
Aνοιχτά Aκαδημαϊκά Mαθήματα
Ανακοινώσεις
Τηλ. Κατάλ. Μελών ΔΕΠ - ΕΔΙΠ - ΕΤΕΠ
Τηλ. Κατάλ. Διοικητικού Προσωπικού
Επικοινωνία


© 2013 | Επιμέλεια κειμένων: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Κουτσούμπα Κ., Γιαννάκη Σ.

κατασκευή ιστοσελίδων iframe